Internationell match på Tingvalla

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders spelar europeisk toppmatch på Tingvalla i april.
Foto: Tommy Andersson
Carlstad Crusaders får spela en internationell toppmatch på Tingvalla – mot Berlin Rebels den 27 april.

Carlstad Crusaders valde att inte delta i någon Europaturnering den kommande säsongen men har hela tiden siktat på att få till en match mot internationellt motstånd.

Nu står det klart att tyska topplaget Berlin Rebels kommer till Karlstad för en match som går under namnet Scandic Bowl.

– Det här ger oss möjlighet till att få arrangera en match i klass med en europeisk cup-match. Att ställas mot ett topplag i Europa är ett av målen vi har som förening och det här är definitivt en toppmatch. Det kommer att bli en fantastiskt bra match som våra supportrar får chansen att njuta av på hemmaplan, säger B.D Kennedy, head coach i Carlstad Crusaders, i ett pressmeddelande.

Senast Carlstad Crusaders spelade mot tyskt motstånd var 2011 då det blev seger mot Kiel Hurricanes som då var regerande tyska mästare.

Berlin Rebels slutade trea i GFL Nord efter elva segrar och tre förluster under grundserien. I slutspelet blev det förlust med en poäng i kvartsfinalen mot Frankfurt Universe – ett Frankfurt som sedan tog sig hela vägen till final. En final som Schwäbisch Hall Unicorns vann med två poäng. Berlin Rebels spelade även i turneringen Big 6 under 2017.

Inför säsongen 2019 i Podym's ranking över Europas 25 bästa lag (preseason edition) rankas Berlin Rebels som fyra och Carlstad Crusaders återfinns som tolva.

– Den här säsongen kände vi att det var viktigt att skaffa oss ytterligare erfarenhet på internationell nivå. En match mot Carlstad Crusaders ger oss ett förstklassigt motstånd på högsta europeiska nivå. Det ger oss också möjligheten att komma in i säsongen på ett bra sätt, något som är viktigt med ett spelschema i GLF som kräver att vi är i toppform tidigt på säsongen, säger Kim Kuci, head coach i Berlin Rebels.

I Tyskland tillåts fler importer vilket gör att Berlin kommer att spela med fyra amerikaner i laget. Crusaders kommer att använda sina två, Shazzon Mumphrey och James King.

– Vi har gett tummen upp till detta, men vi hoppas ändå kunna bjuda vår grymma hemmapublik på en jämn och välspelad match mellan två av Europas topplag, säger Robert Sundberg, klubbdirektör i Carlstad Crusaders.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.