Hoppa till huvudinnehållet

Bostadsrättspriser mot strömmen

Publicerad:
I Karlstad byggs många nya bostäder. Enligt Fastighetsbyrån finns fortfarande efterfrågan på nyproduktion och i Värmland ökar fortfarande bostadsrättspriserna, till skillnad mot övriga landet.
I Karlstad byggs många nya bostäder. Enligt Fastighetsbyrån finns fortfarande efterfrågan på nyproduktion och i Värmland ökar fortfarande bostadsrättspriserna, till skillnad mot övriga landet. Foto: Håkan Strandman

I Sverige som helhet har bostadsrättspriserna sjunkit det senaste kvartalet. Men Värmland går mot strömmen med en ökning på drygt tre procent. Det visar siffror från Fastighetsbyrån och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Enligt förstnämnda mäklarfirma steg bostadsrättspriserna i Värmland med 3,5 procent det senaste kvartalet. Enligt den andra mäklarfirman steg de värmländska priserna med 3,3 procent.

– Det visar att marknaden inte är mättad och att det fortfarande finns en efterfrågan, även på nyproduktion, säger Thobias Green, kontorschef för Fastighetsbyrån i Karlstad, Hammarö, Forshaga och Kil i ett pressmeddelande.

– Orosmoln på längre sikt är eventuella räntehöjningar, fortsatta prissänkningar inom nyproduktion och ett möjligt mörkertal av osålda bostäder som återigen kommer ut på marknaden, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i en kommentar.

Enligt Svensk Mäklarstatistik sjönk priserna på bostadsrätter med två procent det senaste kvartalet sett till landet som helhet. I Värmland ökade borättpriserna mest på Hammarö och i Kristinehamn enligt de två mäklarfirmorna, med drygt fyra respektive drygt tre procent. Ökningen i Karlstad låg på cirka en procent.

Artikeltaggar

Fastighetsbyrån ABLänsförsäkringar FastighetsförmedlingNyheterVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.