Sopmaskinen är våren för mig

Krönikor
PUBLICERAD:
Någon som har fått vårkänslor än? Det har jag, i alla fall lite. Sopmaskinen har redan tagit bort grus på Kungsgatan. Den har också sopat torget. Det är ett riktigt vårtecken för mig. Bölande grannkatter är ett annat sådant, men inte är lika uppmuntrande.

Det känns ovanligt tidigt att se vårtecken på sportlovet, när det brukar vara snö och smällkallt. Det är nog klimatförändringarna som är boven. När jag pendlade med tåg till jobbet, kollade jag efter tranor på Ölmeslätten. Det vårtecknet kan jag inte njuta av längre tyvärr.

Det största vårtecknet numera är husvagnen. Campingen öppnar inte förrän vid valborg. Men innan dess ska den ställas i ordning och fejas efter vintervilan. Det brukar vi förbereda i god tid innan. Det är ett roligt slitgöra.

Jag trivs med vintern också. Men nu längtar jag efter mer ljus och vår så man vill vara ute. Just nu lider jag av en oförklarlig trötthet. Som om serotoninnivåerna är på bottennivå efter en lång period av för lite ljus. Det tror jag har drabbat mig och det har hänt förr.

I alla fall kan jag skylla på det. Den senaste veckan har det nämligen varit osedvanligt svårt för hjärncellen att fokusera på jobbet. Att vara kreativ och göra jobben snabbt och utan stavfel är extra utmanande nu. Men vi går mot ljusare och piggare tider.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.