Om en mästare med försvinnande kortlek

Krönikor
PUBLICERAD:
Hoppas du spanat in Max Siedentopfs makalösa alster. Nu ska jag komma med ännu ett kulturtips, hämtat från talangtävlingarnas mångfacetterade värld.

Först ett förtydligande. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i de här tävlingarna, men det är inte talangerna i sig utan mer hur programmen paketeras. Så.

I USA (var annars...?) har man samlat talangvinnare, -finalister och -favoriter från hela världen under några veckor för att kora en sorts världsmästare. Kul idé, och för en annan som bara har sett själva akterna i mina flöden ett koncept som trots allt tycks hålla hela vägen ut.

Ursäkta språket, men helvete vilket talangfullt folk det finns i vår vida värld! Det är buktalare som sjunger både rock och opera – genom en kanin. Knivkastare som medelst armborst skjuter äpplen av vackra kvinnors huvuden, roliga och annorlunda komiker, sångare (förstås...) och inte minst mina personliga favoriter – illusionisterna.

Denne 27-årige kanadensare visar upp korttrick som får en att häpna och det är nästan att en stundtals kollar sina egna fickor för att se om korten dyker upp där.
Foto: Willy Sanjuan

Och det är här kulturtipset kommer in. Såld på magiker har jag sett en hel del magi genom åren, men det den rättmätige slutsegraren Shin Lim gör med en kortlek är bara... ren magi. Ta fram din snabbaste webbläsare och googla, och håll i hakan, annars lär den slå i golvet. Om den inte försvinner framför ögonen på dig, som Shin Lims kort.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.