Första tranan har anlänt

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jag längtar väldigt mycket efter våren därför följer jag varje vårtecken med extra spänning och i veckan kom det första riktiga vårtecknet.

Den första tranan har landat vid Hornborgasjön. Själv hörde jag svanarna trumpeta över Molkomssjön under eftermiddagspromenaden med hundarna. Vi får se om vi hinner ta en tur till trandansen i år, för det är en upplevelse man inte vill missa.

Det var häromdagen innan snön vräkte ner igen och den nästan isfria gårdsplanen fylldes på med några centimeter snö som våren kändes så nära. När jag skriver denna gomorronspalt är det fredag och till helgen lovas det tvåsiffriga plusgrader och sol. Det hoppas jag på så vårkänslorna kommer tillbaka.

Då kanske jag kan stänga in vinterkängorna och lägga bort isbroddarna för i år, knyta på mig gymnastikskorna och inte behöva vara rädd för att halka på en isfläck.

Fåglarna börjar kvittra sina vårläten och snart kanske vi även i varje fall i södra Värmland, kan se gröna små skott på träd och buskar.

Nu går februari snart över i mars, vilket i mitt tyckte räkans som en vårmånad, även om det kommer ett och annat bakslag. I början av april ska jag ha en semestervecka för då ska vi förhoppningsvis få en valpkull.

Nya små liv hör ju också våren till.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.