Migrationsverket avvecklar samtliga boenden i Värmland

Inrikes/utrikes
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under 2019 kommer Migrationsverket säga upp och avveckla allt boendebestånd i Värmlands län. Bakgrunden är att antalet personer som behöver hjälp att få boende har det senaste året minskat kraftigt och fortsätter att minska i snabb takt.

Den totala minskningen av boendeplatser i regionen under året motsvarar 1 500 platser - av dessa finns 926 i Värmlands län. Totalt rör det sig om 237 lägenheter som sägs upp.

– Det är tråkigt att behöva avveckla fungerande boenden där asylsökande trivs och många volontärer visat ett otroligt engagemang. Men i det rådande läget där antalet asylsökande minskar blir detta nästa steg i utvecklingen, säger Magnus Önnestig, regionchef på Migrationsverket region Mitt, i ett pressmeddelande.

Den totala minskningen av bostäder i landet är 5 500 platser.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.