MP svarar på öppet brev

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT
Svar till ” Öppet brev till politiker”.

Hej, Ida-Marie Looi. Tack för att du utmanar oss politiker kring ensamkommande ungdomar från Afghanistan.

Du fyller en väldigt viktig uppgift som lever nära och engagerar dig. Oavsett vad som händer med dina vänners liv framöver betyder det mycket med alla människors omtänksamhet, stöttning och engagemang. Jag har också ensamkommande ungdom i min närhet som väntar på besked och anar hur det kan kännas.

Jag är tacksam för gymnasielagen som innebar att bortåt 9000 av de ungdomar som annars skulle ha gått under jorden eller fått resa till en djupt osäker situation i inbördeskrigets Afghanistan nu istället kan gå i skolan och utbilda sig. Jag tycker att den borde ha kompletterats med att staten också tagit ett ansvar för att ge någon form av stöd till boende och uppehälle. Invandring måste vara reglerad men jag vill att vi ger amnesti åt denna grupp ungdomar som är så utsatta och nu varit hos oss så många år. Vi har brist på arbetskraft och det vore ett slöseri med resurser att inte se till att de får utbildning och kan jobba i vårt land.

Det var ett svar från mitt parti. Det kommer säkert svar från andra också.

Per-Inge Lidén, språkrör MP Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.