Degerfors nära poäng mot Malmö FF

Fotboll
PUBLICERAD:
Nikola Ladan gjorde 2–2 på straff men DIF gick ändå poänglösa från första gruppspelsmatchen.
Foto: Jeanette Dahlström
Degerfors såg ut att få med sig minst en poäng i Svenska cupen-matchen mot Malmö FF på bortaplan. Men skåningarna avgjorde sent och vann med 3–2.

Degerfors inledde piggt och skapade tre hörnor på raken efter bara två minuter. Ledningsmålet var inte heller långt borta för bortalaget när Nikola Ladan avlossade ett skott som Malmömålvakten Johan Dahlin tippade över ribban.

Efter åtta minuter kom nästa stora målchans. Marcus Astvald frispelade Rasmus Alm, men Johan Dahlin kom ut med en fin benparad.

Sedan kom en fin upprullning av värmlänningarna där Marcus Astvald spelade snett-inåt-bakåt till Christos Gravius som direktsköt, men på en Malmöförsvarare. Annars var det öppet mål för innermittfältaren. Om inte det vore nog med målchanser så var Viktor Götesson en tåspets från att peta in 0–1 i öppet mål efter ett inlägg.

Målnollan skulle ändå spräckas – men det var MFF som öppnade målskyttet efter att Romain Gall stått för en fin prestation på vänsterkanten och sedan spelat in till Marcus Antonsson som kunde skicka in 1–0.

Snabb replik

Men Degerfors svarade snabbt på kallduschen. Johan Dahlin rusade ut för att rensa bollen, men nickade den i stället på egen spelare och denna gång kunde inte Rasmus Alm missa det öppna målet. Forwarden rullade in kvitteringen, tre minuter före pausvila.

Missade friläge

Carlos Strandberg fick en gratischans att ge Malmö ledningen direkt i den andra halvleken när bollen damp ned hos forwarden i straffområdet. Strandbergs skott gick dock i täcket hos DIF-spelare och ut till hörna.

I den 58:e minuten kom det tredje friläget för Rasmus Alm efter en omställning. Men med Johan Dahlin i mål kunde inte Alm överlista honom denna gång heller, MFF-målvakten fick upp händerna och gjorde en jätteräddning på forwardens avslut.

Snabb kvittering

Skåningarna var betydligt bättre i den andra halvleken och började sakta men säkert rada upp målchanser. Carlos Strandberg var återigen framme och testade Dario Miskic, men kroaten reparerade skottet med en fin benparad.

Men till slut kunde inte DIF stå emot.

Inbytte Anders Christiansens inlägg nådde Lasse Nielsens panna och backen kunde nicka in 2–1 i den 71:a minuten.

Sex minuter senare fixade Kevin Wright en straffspark för Degerfors efter att Anel Ahmedhodzic fällt britten i straffområdet.

Nikola Ladan slog straffen mitt i mål och såg till att DIF var tillbaka målmässigt.

Gall avgjorde

Men glädjen blev kortvarig

Romain Gall dundrade in 3–2 från distans i den 82:a minuten. Degerfors orkade inte resa sig efter baklängesmålet, utan matchen slutade med skånsk seger.