Larsson nära slå svenska rekordet

Friidrott
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Inomhus-SM i friidrott blev en lyckad historia ur värmländska ögon sett. Henrik Larsson, IF Göta sprang på 6.60 i SM-finalen på 60 meter. Det är mästerskapsrekord och ynka 0.02 från svenskt rekord.

Larssons tid är personligt rekord med 0.08, mästerskapsrekord med 0.01 och alltså snuddande nära svenskt rekord.

– Det kändes bra. Som träningen varit upplagd inför EM och SM så är jag inte förvånad att jag sprang såpass snabbt i dag, säger Henrik Larsson.

Hade du inte velat springa bara två hundradelar snabbare och tagit svenskt rekord?

– Jo men det är samtidigt inget jag lägger så mycket energi på. Det viktigaste var att jag vann loppet och att det kändes bra på banan.

Du får slå rekordet nästa gång?

– Det ska jag absolut försöka göra, kanske på EM om två veckor.

Sofie Skoog vann damernas höjdhopp på 1.90. Hon var felfri genom hela tävlingen. Skoog startade på 1.76 och tog alltså 1.90 på första försöket. Tvåa blev Bianca Salming, som också hoppade 1.90 vilket är ett personbästa för Turebergshopparen. Erika Kinsey blev trea på 1.88.

Gott formbesked

Irene Ekelund vann 60-metersfinalen på 7.26 - en riktigt stark tid. Det är hennes tredje bästa tid någonsin och bara tre hundradelar från sitt fyra år gamla personliga rekord.

Kaiza Karlén, IF Göta tog på lördagen SM-brons inomhus på nytt personbästa.

– Det känns jättekul. Jag satsade på medalj och fick även ett inomhuspers och ett kvitto på att jag kan hoppa riktigt långt, säger hon.

Karléns bronshopp mätte 6,28 meter och kom i den tredje omgången.

– Jag hade gått in med tanken att inte ha någon respekt för plankan och inte sakta ner på slutet för att vara rädd för övertramp utan bara springa på. På tredje gjorde jag det och på de tre sista hoppen var jag ännu mer laddad och kände att jag kunde hoppa ännu längre, för det kändes riktigt bra idag.

Karlén är givetvis väldigt nöjd över pallplaceringen. Nästa vecka är det JSM i Växjö och hon kommer att gå in med samma inställning som hon hade inför SM.

– Det ska bli skitkul. Jag vet nu att jag har en bra form, säger bronsmedaljören.

Vann längdhoppet gjorde Tilde Johansson från Falkenbergs IK på 6,43 vilket var hennes personbästa.

Tvåa blev Erika Kinsey, Trångsvikens IF på 6,33.

Erica Jarder, IF Göta blev sexa på 6,12 och Emilia Kjellberg blev elva på 5,81.

Melwin Lycke-Holm blev fyra i höjdhoppet på 2.04 - tangerat på hans bästa resultat utomhus.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.