Salmonellasmittad nötfärs återkallas

Inrikes/utrikes
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Livsmedelskedjan Lidl meddelar att man återkallar nötfärs av märket Guldgrytan med 6 procents fetthalt. Anledningen är att Lidl har hittat salmonellabakterier i färsen vid sina egna kontroller.

Förpackningarna är på 500 gram med bäst före-datum 12 februari.

"Bäst före-datumet har passerat men vi vill ändå uppmana alla våra kunder som kan ha kvar nötfärsen i frysen att återlämna produkten. Det berörda bäst-före-datum 2019-02-12 har sålts i samtliga Lidl-butiker i Sverige", skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Kunder som köpt nötfärsen uppmanas att återlämna den till butiken för att få pengarna tillbaka.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.