Hoppa till huvudinnehållet

Estniskt flygbolag tillfällig lösning för BMI-resenärer

Publicerad:

Redan på lördag kväll, bara några timmar efter det att flygbolaget BMI försatts i konkurs, meddelade Karlstad Airport att man ordnat med en tillfällig lösning för de som ha biljetter till söndagens och måndagens flighter.

Det blir det estniska flygbolaget Nordica som kommer att ta hand om alla resenärer med flygbiljetter på söndagens och måndagens flighter.

Chockbeskedet: Frankfurtflyget i konkursKommunalrådet: “Det är en viktig linje”

– Det är väldigt tråkigt och mycket oväntat att BMI kommer med det här beskedet nu, dessutom under rallyhelgen när de värmländska skogarna är fulla av utländska gäster som ska resa hem på söndag och måndag. Därför är vi väldigt glada över den här snabba lösningen med Nordica, säger Hans Wennerholm, vd på Karlstad Airport.

Alla som har biljetter med BMI till Frankfurt på söndag 17/2 eller måndag morgon 18/2 får resa med det estniska bolaget Nordica på måndag morgon kl. 06:30 från Karlstad. Flygplanet – en Bombardier CRJ900 – har plats för 88 passagerare.

Lösningen är tillfällig och det är på lördagskvällen fortfarande oklart hur framtiden ser ut för flyglinjen Karlstad-Jönköping-Frankfurt.

– Vi för diskussioner med olika flygbolag men i nuläget finns ingen ersättare på linjen, säger Hans Wennerholm.

Artikeltaggar

Hans WennerholmKarlstadKarlstads flygplatsNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.