Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad krossade rivalen

Publicerad:
Johan Ivarsson gratuleras av lagkamraterna efter sin kanon från blålinjen.
Johan Ivarsson gratuleras av lagkamraterna efter sin kanon från blålinjen. Foto: Lisa Olaison

Precis som förarna i Svenska rallyt bjöd Färjestad på maximum attack i hemmamötet mot HV71. Efter en offensiv uppvisning vann värmlänningarna med 6-2 (1-1, 4-1, 1-0).

– Vi gjorde en bra insats och det var skön stämning i hallen, säger Johan Ivarsson.

Redan från start var det tydligt att Färjestad vaknat på rätt sida. Jonas Gunnarsson i gästernas kasse stod för ett gäng avancerade räddningar i den första perioden.

"En av våra bästa matcher"Färjestad krossade rivalen

Trots hemmatrycket var det gästerna som ordnade matchens första mål efter tolv minuters spel. Färjestad kvitterade dock omgående i powerplay genom Marcus “Lilliz” Nilsson.

– Vi fick en riktigt bra start och sedan tycker jag att vi tryckte på bra hela matchen bortsett från en period i inledningen av andra, säger Färjestads assisterande tränare Ante Karlsson.

Målen regnade in i mittenperioden

HV klev ut i den andra perioden och tog för sig på ett helt annat sätt än i första.

Daniel Vikstens 2-1-mål efter tio minuter satte dock stopp för gästernas offensiv. Målet blev startskottet för en riktig FBK-urladdning. Joakim Nygård, Johan Ivarsson och Oskar Steen nätade alla inom två minuter när Färjestad gick fram till 5-1.

– Roligt att se glädjen och energin, man rycks med även som tränare och jag stod nästan som i trans i båset, säger Karlsson.

Johan Ivarssons raket från blålinjen var matchens hårdaste skott och helt otagbart för HV-keepern.

– Det var ett bra skott och bra trafik framför. Ett snyggt hockeymål, säger backen.

Målet var Ivarssons blott tredje för säsongen. Backen är däremot mer van vid att dela ut tunga tacklingar, något han även visade prov på mot HV. Förre lagkamraten Christoffer Törngren bjöds på en flygtur och landade i hemmabåset.

– Det var en rolig situation och det märktes att publiken gillade det, skrattar Ivarsson.

Fick du någon kommentar från Törngren?

– Haha nej, han visste nog inte riktigt vad han skulle säga.

Christoffer Törngren klättrar ut efter sitt besök i FBK-båset.
Christoffer Törngren klättrar ut efter sitt besök i FBK-båset. Foto: Lisa Olaison

“Blir farliga framöver”

Gästerna fick med sig ett tröstmål i slutet av period två. Men det var aldrig nära att bli farligt då Marcus “Lilliz” Nilsson fastställde slutresultatet 6-2 med tolv minuter kvar.

En helgjuten insats från Färjestad, både offensivt och defensivt.

– Kan vi spela såhär snabb och disciplinerad hockey kan vi bli riktigt farliga framöver. Vi vann kamperna och var kreativa framåt, säger Johan Ivarsson.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan Ivarsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.