Värmländsk mittfältare klar för Dalkurd

Fotboll
PUBLICERAD:
Emil Berger, här i BK Forward, tar klivet upp i superettan.
Foto: Sanna Emanuelsson
Mittfältaren Emil Berger är på nytt klar för spel i superettan.
27-åringen har skrivit på för Dalkurd.

– Det är så klart jättekul att komma till Dalkurd. Det har varit en ganska krokig väg upp till eliten igen men jag är superglad över att vara här. Jag är väldigt hungrig och väldigt spänd på att dra igång säsongen, säger Emil Berger till klubbens sajt.

Den Degerforsfostrade värmlänningen gjorde tre säsonger i allsvenskan med Örebro SK 2011-2013. Efter en utflykt till Island återvände han till svensk fotboll där han lirat i division 1 med BK Forward och nu senast i en annan Örebroklubb i form av Rynninge de senaste fem åren.

Dalkurds sportchef Adil Kizil är nöjd med värvningen.

– Vi känner till Emil sedan långt tillbaka. Han besitter de egenskaper som vi tycker att vi saknade i truppen. Senaste året har han gjort väldigt mycket poäng från sin mittfältsposition och vi hade honom här under en vecka, där vi fick bekräftat allt det vi ville se. Det ska bli väldigt kul att se honom här i vår miljö, säger han.

Dalkurd blir en riktig Värmlandskoloni, laget kommer som bekant tränas av Paul Olausson och i truppen finns även Kristinehamnskillen Ferhad Ayaz.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.