• söndag
  25 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Upphandlingsenheten kan flytta

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstads kontaktcenter i Stadsbiblioteket behöver mer utrymme.
Teknik- och fastighetsförvaltningen bedömer att upphandlingsenhetens nuvarande lokaler, också de i bibliotekshuset, fyller det behovet.

Upphandlingsenheten, som räknar med att anställa fler personer de närmaste tre åren, föreslås hyra in sig i en ny lokal på 369 kvadratmeter på Östra torggatan.

Ett problem är att upphandlingsenheten önskar cellkontor med plats för en till två personer. Kontorsrummen i den föreslagna lokalen är ganska stora vilket innebär att en ombyggnad krävs. Enheten behöver dessutom ett arkiv. Med anledning av storleken på ombyggnaden vill fastighetsägaren skriva kontrakt på minst fem år. Om upphandlingsenheten inte förlänger hyrestiden efter fem år ingår det dessutom att fastighetsägaren ska kompenseras med ett engångsbelopp på 240 000 kronor. Detta för att täcka lokalanpassningen. Den beräknade årskostnaden är drygt 800 000 kronor.

Teknik- och fastighetsnämnden har ärendet på dagordningen på onsdagens möte.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.