Biståndskontoret vill ha ny lokal

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Biståndskontoret inom vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad behöver nya lokaler.
Förslaget är en flytt till Karolinen.

Biståndskontoret huserar i dag på Västra torggatan där de är trångbodda. Enligt en prognos kommer antalet anställda att öka de närmaste åren. Enligt den tjänstemannautredning som gjorts är det också svårt att samverka då arbetsplatserna är fördelade på flera våningsplan. Det saknas även en avgränsad reception med väntrum, vilket är önskvärt. Biståndskontoret har många besökare.

Teknik- och fastighetsförvaltningen har hittat en passande lokal i Karolinen. Förutom 88 arbetsplatser och fem besöksrum går det att få till en mottagningsreception som kan avgränsas så att besökare inte får direkt tillträde till verksamheten. Lokalen är på drygt 2 500 kvadratmeter.

Förslaget är att skriva ett hyreskontrakt som löper över tio år där årshyran landar på drygt 4.2 miljoner kronor. Om biståndskontoret skulle behöva växa ytterligare finns det utrymme för det i Karolinen, kanske till och med i en intilliggande lokal.

Ärendet ska under onsdagen behandlas av teknik- och fastighetsnämnden.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.