Kommunstyrelsen överklagar godkännande av bergtäkt

Nyheter
PUBLICERAD:
Under måndagens extrainsatta möte beslutade kommunstyrelsen att överklaga Mark- och miljödomstolens beslut om att godkänna bergtäkten i Ulvsby.

Karlstad kommun överklagade redan i höstas Länsstyrelsens beslut om att ge tillstånd till bergtäkten. Det överklagandet avslogs dock av Mark- och miljödomstolen som den 21 januari i år beviljade tillstånd för bergtäkten.

Nu har en majoritet av kommunstyrelsens ledamöter, S, V, MP och SD röstat ja till att överklaga beslutet till Mark- och miljööverdomstolen.

Kommunstyrelsen har begärt anstånd till den 13 mars för att närmare få utveckla grunderna för överklagandet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.