Mowie - femtio år i filmens tjänst

Film
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Tystnaden. "Arenan är en jättebra biograf, det är en intim stämning här", säger Ulf Nordström om lokalen. I torsdags drog vårens program igång med C´est la vie som syns i bakgrunden. Framför duken syns främst medlemmar ur Mowies styrelse: Ulf Nordström, Catharina Eriksson, Joanna Kozlowska, Anders Ek och Jan-Olof Hesselstedt.
Foto: Peter Bäcker, Peter Bäcker
Mowie firar 50 år. Från att ha varit en utmanare tog filmföreningen över rollen som alternativ till det gängse bioutbudet och har trotsat tidens tand och utmaningar.
– Vi har framtiden för oss, säger ordföranden Ulf Nordström som tillsammans med grundaren Anders Ek drar sig till minnes hur det hela började.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.