Ingefärsshoten förstörde min rygg

Krönikor
PUBLICERAD:
Det är väl bara att acceptera det faktum att jag börjar bli gammal.

39 i sommar, ingen ålder egentligen kan tyckas. Men nog märks det lite i kroppen. Som i måndags. Helt utan förvarning krampade hela den högra ryggmuskeln ihop. Jag lyfte inget tungt. Jag skottade inte snö.

Det bara hände – när jag stod och hällde upp hemkokt ingefärsshot från en tillbringare till en flaska.

Måndagen blev en enda lång pina och först nu börjar det kännas bättre. Förutom det där med att åldern gör sig påmind då kanske.

Och jag är rätt säker på att om jag hade varit idrottsman så skulle skadan ha klassats in i kategorin “märkliga idrottsskador”.

Här hittar vi exempel som engelske fotbollsspelaren Rio Ferdinand, sträckte en knäsena när han tittade på tv, spanske fotbollsmålvakten Santiago Canizares som skar sig i foten när han tappade en flaska parfym och missade VM 2002, och svenske landslagsbacken Karl Corneliusson som var borta sex veckor efter att ha skadat handen när han skar gurka.

Ett antal andra exempel finns.

Och en snabb googling gav vid handen att jag har några ”skadebröder”. Basebollspelaren Brent Mayne fick exempelvis ryggskott när han stod vid ett övergångsställe och tittade åt höger och vänster innan det small till. Tidigare NHL-spelaren Dustin Penner är snäppet värre då han lyckades då ryggskott i samband med att han åt pannkakor.

Och nu har vi alltså ingefärsshot-incidenten.

Det där med yoga för stela män, som VF nyligen skrev om, kanske inte vore en så dum ide?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.