Välkända visor med ny touch

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Willemark, Knutsson, Öberg.
Foto: Playing with music

Visor

Willemark, Knutsson, Öberg

Svenska låtar
(Playing with music)

Folkmusikstjärnan Lena Willemark, som rör sig vant i många genrer och konstellationer, är här återigen i trio med Jonas Knutsson och Mats Öberg. 12 svenska visor framförs i avskalade arrangemang, ofta med bara sång och en ensam, dramatisk fiol, som i ”Somliga går med trasiga skor”. Knutssons jazziga saxofon får helt själv bära upp ”Så skimrande var aldrig havet”. Annars är det Willemarks karakteristiska lätt kulande sång som levererar de klassiska texterna, ibland på hennes bekanta älvdalska. Materialet består av några av våra mest spelade och tolkade svenska visor, men i händerna på så överbegåvade och samspelta musiker händer det alltid något nytt. Bäst är ”Gärdebylåten” med fin fördröjning på takten, och Ferlins vackra text förstås.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.