Underbart men kort

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Quiet signs.
Foto: City slang

Singer/songwriter

Jessica Pratt

Quiet Signs
(City Slang)

Jessica Pratts trea klockar in under halvtimman. Men skivan är minnesvärd, trots att den knappt hinner börja förrän den tar slut. Även om hon för första gången varit i en riktig studio, och trots att hon snuddar vid så många konventionella folk- och bossainfluenser som möjligt, är Pratt egensinnig och svårplacerad. Att öppnaren delar namn med Cassavetes klassiker Opening Night, och är en blinkning till Gena Rowland, är förstklassigt. Den drömska luftigheten som hänger över skivan är pur toppklass. Och när närvaron är total, som i This Time Around, där varenda push i rösten är rigoröst balanserad, känner man sig privilegierad att få ta del av det.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.