Skogsstyrelsen varslar 124 - 5 i Värmland

Näringsliv
PUBLICERAD:
Skogsstyrelsen har i ett pressmeddelande gått ut med att man varslar totalt 124 personer.
Fem av dem i Värmland.

Varslet är en följd av flera faktorer bland annat flera avslutade uppdrag som till exempel arbetsmarknadsåtgärden Naturnära jobb och nationell inventering av nyckelbiotoper.

– Det här är förstås ett av de tyngsta besked man kan ge till sina medarbetare och det är direkt kopplat till färre uppdrag och en kraftigt minskad budget. Nu tvärbromsar vi, men bromssträckan är lång med uppsägningstider att ta hänsyn till och det bidrar till varslets omfattning, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, i pressmeddelandet.

Skogsstyrelsen har i dag cirka 800 tillsvidareanställda.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.