"Mellan ondsint synth och schlager"

Skivor
PUBLICERAD:
Saft.
Foto: Progress productions

Synthpop

Saft

Allting har ett slut
(Progress Productions)

Genren som Carl Steinmark verkat inom sedan 90-talet ligger i den märkliga zonen mellan ondsint synth och schlager, alltid en hårsmån att tippa över åt ett eller annat håll, men när första låten på nya skivan får mig att börja nynna på ”Hero” av Charlotte Perrelli har väl ändå någon slags gräns passerats.

Den opersonliga produktionen lyfts inte direkt upp av texterna som både är obegripliga och triviala. En rad som ”Hon har ett särskilt sätt att se på alla saker som jag gör, hon har ett särskilt sätt att le åt hela världen när den dör” är i bästa fall pubertal. Om jag ska avsluta positivt så finns det melodier som sätter sig, precis som schlager skall göra.