Med en äkta ton

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
String Variations.
Foto: Repeat until death

Pop

Mariam The Believer

String Variations
(Repeat Until Death)

Tiden mellan inspelningar av fullängdsalbum släpper Mariam Wallentin kreativiteten lös i en friare skapandeprocess. ”String Variations” är den tredje EP:n hon släppt under vad hon kallar Instant Creativity-series och här får vi höra stycken från ett liveuppträdande i vackra omarbetningar, varsamt uppbyggda av stråkar. ”Bodylife”, som jag haft svårt för som originalversion, får en ny nerv och tillåter en komma närmre medan den enda nyskrivna låten ”Love Makes Us Better” släpper in en ändå till hjärteroten.

Mätaren för dramatik skulle säkert slå i taket om det inte vore för den äkta tonen av vädjan i sången. Mariam säljer in varje ord, även de som på papper kan te sig banala, vilket bara det gör henne ganska unik.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.