Långt från världsklass

Ledare
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
Män i Munkfors har den näst kortaste medellivslängden i Sverige. Män i Filipstad kommer på fjärde plats nedifrån i listan. Grums toppar den dystra listan över högsta antalet självmord i landet.

Det blir därför närmast ett hån när de ledande borgerliga politikerna i Region Värmland i en debattartikel i gårdagens VF skriver om livskvalitet i världsklass i hela Värmland. Det blir tomma ord utan verklighetsförankring och det vore mer klädsamt att säga att länet har problem att ens nå upp till rikssnittet på område efter område.

samma debattsida efterlyser professor Bengt Starrin en värmländsk kommission för barns och ungdomars hälsa. Det fanns förslag på en sådan redan för drygt fyra år sedan, men det ”glömdes” bort av den spräckliga blågröna Värmlandssamverkan. Nu får de chansen igen att tillsätta en kommission som på allvar tar fram förslag på att förbättra den skrala folkhälsan i Värmland.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.