Hellre något eget

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Lemonheads Varschons 2.
Foto: Fire records

Alternativrock

The Lemonheads

Varschons 2
(Fire Records)

Att Evan Dando är en hejare på countrysånger är känt sedan gammalt. Redan 1999 levererade han en knäckade $1000 Wedding på en Gram Parsons-hyllning. Nu följer hans Lemonheads upp den tio år gamla coverskivan Varshons med mer på samma tema. Visst är det kul att höra grymma låtar av Yo La Tengo, Lucinda Williams och Jayhawks draperas i patetenterat Lemonheadssound. För varje decennium som går blir arvet tydligare, det är många som skulle ha svårt att hitta släpigheten annars; Dinosaur Jr, Loosegoats eller Avestas geni i dvala Pseudoplotinos. Alla rätt med sound och låtar alltså, men det är lite väl blodfattigt att inte 10-talet bjöd på något egenskrivet.