Ge mig en riktig jäkla snöhög

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Klagomålen på snöröjningen kommer i vanlig ordning som ett brev på posten så fort snön börjat falla.

Av förståeliga skäl kan man kanske tycka, eftersom bristande snöröjning naturligtvis kan ställa till förtret för den som ger sig ut på vägar och trottoarer. Eller för den som får en oönskad snövall utanför sin garageuppfart.

Jag tänkte dock inte gnälla, utan i stället hylla dessa snöröjare för att de har den goda smaken att lassa upp hiskeliga mängder snö på just den gata där jag bor.

En av de få saker som kan få mina barn att lämna Fortnite och Roblox för en stund är nämligen just hiskeliga snöhögar, som inte bara blir fenomenala backar att åka snowglider på, utan även utgör bas för olika former av fortbyggande. Själv brukar jag även roa mig att gräva livsfarliga system av snögrottor i snöhögarna, möjligtvis till vissa mer riskkalkylerande föräldrars förtret.

Så tänk gärna på det kära snöröjare, att somliga gillar de stora snölassen och uppskattar när ni skyfflar upp dem riktigt högt. Har ni snö över så är det bara att lämpa av det på i alla fall en gata på Lorensberg.

Vi kommer att vara evigt tacksamma för all den vita lekmassa ni levererar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.