Volvo återkallar 167 000 bilar

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Volvo Cars återkallar 167 000 bilar världen över. I Sverige handlar det om 13 000.

Enligt Aftonbladet är det ett Volvo XC60, årsmodell 2018-2019 som återkallas.

– Det handlar om en felaktig komponent på bilar som har eldriven baklucka. I kallt klimat kan lyftarmen till bakluckan lossna och orsaka oljud och sluta fungera. Under särskilda omständigheter finns även risk för personskada. Vi har dock inte nåtts av några rapporter om allvarliga personskador utan detta är en förebyggande åtgärd”, skriver Volvo Cars i ett mejl till Aftonbladet.

Enligt tidningen ska de kunder som berörs fått ett brev där de ombeds kontakta sin verkstad.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.