Tomma löften om förskolesatsning

Insändare
PUBLICERAD:
"Nu tar vi oss an barngrupperna!"
Så löd vallöftet 2018 hos Socialdemokraterna i Grums.

Nya avdelningar skulle öppnas, så att befintliga barngrupper inte skulle öka i antal. Hurra tänkte nog alla pedagoger! Mycket riktigt, nya avdelningar öppnades. Men det räckte inte till. Inte ens en månad in på 2019 får förskolans pedagoger en kalldusch. Än en gång skulle barnkön inte hinnas med, så än en gång skulle barn portioneras ut i befintliga grupper och alltså än en gång skulle barngrupperna passera maxgräns. Senast detta hände var december 2017. Nu är det alltså dags igen, bara drygt ett år senare.

Hur kan Grums kommun och politikerna göra samma misstag IGEN och stå utan platser för barn i behov av barnomsorg? Det resulterar i att redan stora barngrupper blir ännu större, och att redan överarbetade pedagoger blir ännu mer överarbetade. Stressen känns ända ut i fingertopparna.

Det är kaos i barnomsorgen i Grums kommun. Personal slutar, en del i protest och en del för att de inte tror på Grums Kommun längre. Antalet vakanta platser ute bland personalstyrkan är enorm. Dessa platser har tillsatts av långvikarier och utan dessa vikarier skulle förskolan inte gå runt.

Fler problem är de löjligt låga lönerna, som dessutom är orättvist satta. Ska Grums kommun kunna hålla kvar dagens personal, och locka till sig ny, så måste det göras något. Allt måste göras om från grunden.

Behandla inte personalen och barnen hur som helst. Var rädda om det ni har. Annars är risken stor att ni snart står här tomhänta.

Besviken pedagog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.