Att sitta på två stolar

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det är alltid speciellt när man sitter som kultur- och nöjesredaktör och ett stort evenemang som Melodifestivalen drar i gång.

När jag började på VF så bestod den redaktionen av två personer som i stora drag delade upp innehållet på kultur och nöje. Jag fick nöjet att vikariera den första sommaren då tjänsterna slogs ihop till en och arbetsbördan fördubblades. Men det är inte det jag tänker på nu, det är just uppdelningen.

Jag kom in lite mer från kultursidan och läser väl även sådant innehåll med större intresse än nöjesmaterial för det mesta. I Värmland är det relativt gott om kulturutövare och nyheter att skriva om. Jag känner att det just inom kultur ingår i uppdraget att utöver de givna nyheterna försöka lyfta mindre, okända händelser åt läsarna. Vad det gäller nöjesmaterial så är det i högre grad en fråga om nyhetens storlek, materialet tenderar att tilltala en bredare publik och marknadsförs redan i större utsträckning.

Så utan att blanda in sina egna preferenser, vad är rätt bedömning när ett nöjesevenemang som Melodifestivalen breder ut sig vecka efter vecka? Ska det dominera helgläsningen på kultur- och nöjessidorna i en månad, trots att dess främsta arena är tv och redan där tar stor plats?

Diskussion pågår. Men en hel del Mello blir det.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.