Division 1-lag drar sig ur

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ännu ett värmländskt damfotbollslag hoppar av seriespelet.
Nu har Ämterviks FF beslutat sig för att avstå spel i division 1 kommande säsong.

Värmländsk damfotboll har drabbats av flera avhopp de senaste åren, så sent som förra året drog sig både Töcksfors och IFK Skoghall ur division 3 strax före seriestart.

Nu meddelar Ämterviks FF att de inte kommer till spel i division 1 kommande säsong.

”Efter två fantastiska år med spel på landets tredje högsta serienivå så blev arbetet för en ny säsong för tufft att klara av på det sätt som föreningen och de tjejerna som lämnat klartecken för fortsatt spel ville inför 2019. Flera riktigt etablerade och ledande spelare valde under hösten att sluta eller ta ett uppehåll i sin fotbollskarriär vilket gjorde läget tufft ganska snart efter föregående säsong. Efter månader med hårt arbete där det visat sig oerhört svårt att rekrytera spelare till division 1 så inser föreningen att det kommer att bli övermäktigt att få till det som krävs för att bli det ÄFF vi vill vara”, skriver klubben på sin webbsida.

Ämtervik skriver vidare:

”Föreningen kommer att ta ett uppehåll från spel under 2019 men samtidigt blickar vi framåt mot en lösning som innebär en återkomst på den nivå där vi inledde vår fantastiska resa för tio år sedan”.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.