Hoppa till huvudinnehållet

Nobbade konkurrent – skrev på för Mallbacken

Publicerad:
Emmie Johansson återvänder till Mallbacken – på heltid.
Emmie Johansson återvänder till Mallbacken – på heltid. Foto: HP Skoglund

Emmie Johansson, 24, valde bort tunga bud från Stockholmsklubbar och bestämde sig för att satsa vidare med Mallbacken.

Mittfältaren har skrivit på för ett år när hon på allvar återvänder till svensk fotboll.

– Det känns väldigt bra, säger hon.

Emmie Johansson är tillbaka i Sverige efter 4,5 år med collegespel för Daytona Beach i NCAA division 2. Och trots att hon har spelat med Mallbacken under sommarloven 2017 och 2018 var det inte givet att hon skulle återvända till Fryksdalslaget när hon nu för första gången sedan 2013 ska spela en hel säsong i Sverige.

Det fanns flera andra bud, bland annat från en seriekonkurrent i Stockholm.

– Jag funderade länge på det alternativet. Men till slut kändes Mallbacken rätt, de har något kul på gång. Den uttalade ambitionen om att på lång sikt satsa på att vara med högt upp i Elitettan och eventuellt gå upp i allsvenskan tilltalade mig.

Och hade inte Mallbacken förstärkt truppen med toppspelare som Sherifatu Sumaila, Tamara Brown och Irvina Bajramovic under vintern hade Emmie Johansson antagligen valt en flytt till Stockholm.

– De har visat att de vill satsa med tanke på nyförvärven som har kommit in samtidigt som stommen är kvar.

24-åringen ser fram emot att få tillhöra Mallbacken en hel säsong igen.

– Det har varit speciellt att spela några matcher under sommaren. Spelet i USA skiljer sig ganska mycket åt från det i Sverige och det har varit en utmaning att spela med folk jag aldrig spelat och knappt tränat med. Nu ska det bli kul att göra en riktig säsong igen.

Utländsk målvakt på gång

Tränaren Filip Rinstad är mycket nöjd.

– Det har varit en stor förhoppning att hon ska skriva på för oss en länge tid, vi har försökt att lösa det sedan i början av december så det är gôtt att det äntligen är klart, säger han.

I somras användes Emmie Johansson som defensiv mittfältare, kommande säsong är hon tänkt att vara en av två offensiva mittfältare i stället.

– Det är en kanonspelare vi får in, en tvåvägsmittfältare som är väldigt bra både i defensiven och offensiven. Nu kommer vi har flera riktigt bra bollvinnare på mitten, det blir svårt att ta sig igenom Mallbackens mittfält i år.

Och än är det inte färdigvärvat.

Inom kort hoppas klubben kunna presentera en utländsk målvakt och utöver det ska ytterligare någon plats fyllas i truppen.

– Där handlar det troligen om lokala spelare, säger Filip Rinstad.

Artikeltaggar

Emmie JohanssonFilip RinstadFotbollIrvina BajramovicMallbackens IFSherifatu SumailaTamara Brown

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.