• idag
  15 juli
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

SM-vecka och flyttstök – parallella universum

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Charlotte Kalla fortsätter att leta efter VM-formen. Jag fortsätter att leta efter mina pjäxor.

Inte tror jag att mina längdåkningspjäxor är borttappade, men klart är att de är undanstoppade någonstans i det mölj som kallas flyttkaos. De finns där inne bland lådorna i förrådet – men var?

”Det känns inte som att formen går uppåt”, säger Charlotte Kalla till Sundsvalls tidning apropå sin ljumma prestation i torsdagens SM-stafett.

Min form går definitivt uppåt. Eller utåt, snarare. Och nu när gravidmagen börjat växa på riktigt tvingas jag leva i nylonstrumpbyxor och trikåkjol om dagarna, trots att det är tiotals grader kallt ute – eftersom jag inte hittar mina gravidbyxor heller. De kanske ligger jämte pjäxorna.

”Jag försökte gå ut kontrollerat och inte stressa på för mycket”, kommenterar Kalla-konkurrenten Jonna Sundling sin prestation till SVT efter att hon och hennes lag IFK Umeå tagit guld i nämnda stafett.

Exakt den inställningen ska jag ha på lördag när flyttlasset går från Herrhagen till Haga. Och om allt går vägen kanske vi är installerade och klara så att teven kan slås på under söndagen, lagom till att se masstarterna.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.