Kompetens diskuteras på Torsbyskolor

Nyheter
PUBLICERAD:
Emma Jakobsson från Handelskammaren i Värmland inspirationsföreläste för åttondeklassarna på Frykenskolan på torsdagen.
Foto: Torsby kommun
Torsby lyfter frågan om kompetensförsörjning på agendan och med start på torsdagen genomfördes inspirationsföreläsningar på Frykenskolan och senare i vår besöks även Kvistbergsskolan.

Initiativet görs i samarbete med Handelskammaren i Värmland vars Emma Jakobsson deltog på torsdagen tillsammans med Christian Fryklund, ordförande i näringslivsföreningen iTorsby.

– Kompetensförsörjning är en av våra viktigaste frågor – var ska vårt näringsliv hämta sin arbetskraft från i framtiden, frågar sig näringslivsutvecklare Ingela Bönström Brusgård på Torsby utveckling AB i ett pressmeddelande.

– Vi vill tillsammans med Handelskammaren Värmland visa på arbetsmöjligheter i Torsby kommun och Värmland. Vi kommer också prata om hur det är att vara en del av arbetslivet, med kollegor och ansvar.

Vår förhoppning är att det här ska bli något återkommande och som även gymnasieelever ska få ta del av. – Mikael Björemo

Under den här inledande torsdagen anordnades tre föreläsningar med alla åttondeklassare och Handelskammaren kommer tillbaka till kommunen med liknande upplägg först den 14 februari, då också på Frykenskolan, och sedan den 5 mars då Kvistbergsskolan i Sysslebäck besöks.

– Vi har tre tillfällen planerade i Torsby nu, men vår förhoppning är att det här ska bli något återkommande och som även gymnasieelever ska få ta del av, säger Mikael Björemo, projektledare för Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål, i pressmeddelandet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.