Imponerande samspelt

Skivor
PUBLICERAD:
Trioliloquy
Foto: Chronograph

Jazz

A/B Trio

Trioliloquy
(Chronograph/Hemifrån)

A/B Trio för samman tre av kanadensiska delstaten Albertas mest efterfrågade jazzmusiker just nu. Trumslagaren Thom Bennet, saxofonisten Dan Davis och basisten Josh McHan är en suverän enhet, som på aktuella albumet Trioliloquy bjuder in Toronto-trumpetaren Kevin Turcotte till en inspirerad jazzsession. Gruppens influenser finns hos jazzbop-legender som Sonny Rollins och Joshua Redman, men man har utvecklat ett helt eget futuristiskt sound som attraherar. Samspelet musikanterna emellan imponerar stort och Davis saxspel förenas suveränt med inbjudne Turcottes trumpet. Och i botten finns hela tiden de fundamentala trummorna och basen, hanterade med bravur av Bennet och McHan. Ett fascinerande album för alla musikälskare.