En hyllning till vardagen

Skivor
PUBLICERAD:
Raison d’être
Foto: Kning disc

Folkrock

Nicolai Dunger

Raison d’être
(Kning Disk)

Under hela 2018 har Nicolai Dunger släppt låtarna som nu utgör ”Raison d’être”. Varje släpp har presenterats som kapitel, paketerade med musikvideor, och som albumtiteln anspelar på, skildrat de delar som gör hans liv värt att leva. Inte helt oväntat står föräldraskap i centrum och de stora frågor som verkar komma upp i samband med det.

Förutom ”Neon Vibe” som brister ut i ett slags proggigt glädjerus är arrangemangen lågmälda och intima. Långsamma ekande gitarrslingor, välplacerade stråkar, ett enstaka piano. Ibland passerar det gränsen till sövande men Dungers hand är precis krökt nog för att då och då hala in en. En kärlekshyllning till den egna lilla vardagen, mörk som ljus.