De gör upp om mästartiteln i Vi i femman

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Jonas Hansson, programledare, och Magnus Hermansson, domare, för Vi i femman som sänds i P4 Värmland, Sveriges Radio.
Foto: Ylva Westerlund
Det blir Herrhagsskolan 5A, Karlstad och Norrstrandsskolan 5C, Karlstad, som på tisdag gör upp om att bli Värmlandsmästare i Vi i femman.

Kvartsfinalerna drog i gång den 15 januari och klasser från Karlstad, Filipstad, Årjäng, Kristinehamn och Arvika har gjort upp om finalplatserna under tre veckors tid.

För Herrhagsskolan tävlar Melvin Jörlén och Signe Leandersson medan deras motståndare från Norrstrandsskolan heter Vilmer Grindelid och Siri Linder Spendilow.

Precis som under grundspelet är Jonas Hansson programledare och Magnus Hermansson domare i finalen som sänds i P4 Värmland.

Innan finalen kommer samtliga i elever i klasserna få svara på 13 1X2 frågor. Medelvärdet på dessa frågor plussas sedan ihop med den vinnande klassens resultat. Detta resultat skickas in till SVT som på så sätt kan se vilka tre lokala mästare som kommer att tävla om att bli Sverigemästare.

Vilka klasser som tar sig vidare till slutspelet avslöjas onsdagen den 6 februari.

Finalen sänds den 9 mars i P4 Sveriges Radio och SVT Barnkanalen. Programledare där är Malin Olsson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.