SM-brons till SK Bore

Sport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Gabriel Thorn från Bengtsfors körde en stark sistasträcka i herrarnas SM-stafett. Arkivbild.
Foto: Mattias Modéen
Anton Persson, Oscar Persson och Gabriel Thorn såg till att SM-bronset i herrarnas stafett kommer hem till SK Bore.

Åsarna IK:s lag vann SM-guldet i stafetten som gick över 3 gånger 10 kilometer på torsdagsförmiddagen. Åsarnas Marcus Ruus, med rötterna i Gillberga, lämnade över till Tiio Söderhielm som femma. Söderhielm tog sedan upp laget till en tredjeplats inför slutsträckan, som Jens Burman körde.

Åsarna vann 31 sekunder före IFK Umeå och 34 sekunder före Bore. Gabriel Thorn svarade för en mycket stark sistasträcka.

Bores andralag kom på 16:e plats.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.