KM7 på väg mot drift: ”Nu är vi i andra perioden”

Nyheter
PUBLICERAD:
På byggarbetsplatsen vid Gruvöns bruk gäller tio regler, berättar projektchef Maria Engnes och säkerhetschef Daniel Wiberg. Allt för att minimera antalet olyckor. De har också fällt ner skyddsglasögonen som man ska göra inne på byggarbetsplatsen.
Foto: Håkan Strandman
– Här måste skyddsglasögonen på hjälmen fällas ner, säger Daniel Wiberg, säkerhetschef för Billerud Korsnäs projekt Next generation på Gruvöns bruk, det vill säga bygget av KM7 – världens modernaste kartongmaskin – innan han blippar upp grinden in till den gigantiska byggarbetsplatsen.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.