Thorn bäste värmlänning i SM

Längdskidåkning
PUBLICERAD:
SK Bores Gabriel Thorn blev sjua på 15 kilometer klassiskt när skid-SM inleddes på onsdagen.

Thorn, som var trea efter fem kilometer och femma efter tio, gick i mål på tiden 42.37,6. Han var därmed 30 sekunder från pallen och närmare en och en halv minut bakom överlägsne segraren Calle Halfvarsson.

Bores övriga åkare Oscar Persson och Rasmus Blom blev elva respektive 83:a.

I damernas 10-kilometerslopp, som vanns av Ebba Andersson dryga minuten före närmast jagande Charlotte Kalla, fanns det inga värmländska deltagare.

SM-veckan i Sundsvall fortsätter under torsdagen med stafetter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.