Walfridson klar för RallyX Nordic

Publicerad:
Jimmie Walfridson kommer att köra i Supercar Lites-klassen för JC Raceteknik även 2019. Foto: Andrea Ivares Berglind

Värmlänningen Jimmie Walfridson är klar för start i RallyX Nordic-mästerskapet även 2019 i Kilsteamet JC Raceteknik.

– I år är mitt mål pallen, säger värmlänningen.

Efter att för ett par veckor släppt nyheten att man köpt två Supercars från Mattias Ekströms nedlagda team fortsätter Kilsteamet JC Raceteknik att presentera satsningen för 2019.

Och precis som i fjol kommer Jimmie Walfridson att ratta en av teamets bilar i Supercar Lites-klassen.

Det känns bra att kunna göra för en ny säsong för JC Raceteknik. Förra året var min debutsäsong, den skulle jag sammanfatta som helt okej. Jag hade några “ups and downs”, där bilen gick sönder samt några raceincidenter, men överlag var det en lärorik säsong som slutade med en tredjeplats i SM, säger Jimmie Walfridson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I år är mitt mål för RallyX Nordic att avancera jämfört med i fjol och komma på pallen. Då kommer också ett bra SM-resultat på köpet.

Han kommer att köra RallyX Nordic-mästerskapet för teamet tillsammans med Ben-Philip Gundersen och Sondre Evjen där de två sistnämnda även kommer ställa upp i RX2 International Series.

Men redan på fredag startar rallycrosssäsongen då Gundersen, Evjen, Walfridson samt Pelle Wilén kommer till start för JC Raceteknik under SM-veckan.

– Det bli riktigt roligt att komma igång, även om det bara är för en tävling, säger Walfridson och fortsätter:

– Att sätta upp ett mål är alltid svårt, och jag vet att när hjälmen väl är på finns det bara en sak som gäller: Seger. Förhoppningsvis går det bättre än ifjol och jag siktar på en pallplats.

Teamchefen Joel Christoffersson är nöjd med den Supercar Lites-satsning man fått ihop.

– Jättekul att Evjen, Gundersen och Walfridson är klara för ett nytt år med JC Raceteknik i båda mästerskapen. Evjen har vi haft i teamet under flera år och det känns bra att kunna fortsätta samarbetet där, säger han och fortsätter:

– För Gundersen var förra året hans debutsäsong i Supercar Lites, det blev ett bra år och han visade fruktansvärt stor potential. Walfridson, som kommer köra RallyX Nordic, hade egentligen ett läroår i fjol. Trots det slutade han trea i SM. Vi kommer fortsätta jobba vidare på det för att nå ett ännu bättre resultat 2019.

Artikeltaggar

EKS JCJimmie WalfridsonRallycrossRallyX

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare