Två skadade vid brand på HVB-hem

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det brann under natten mot tisdagen på ett HVB-hem mellan Deje och Ransäter. Två personer fick föras till sjukhus, en man född 1999 ådrog sig allvarliga skador.

Larmet om branden kom strax efter klockan ett under natten mot tisdagen och räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut till platsen. Enligt uppgifter från SOS-Alarm och polisen brann det i ett rum.

– De ska ha släckt det på plats innan vi kom fram, vi har ganska lång framkörning dit, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap.

– Så det var lugnt och ingen synlig rök och så när vi kommer på plats.

Två personer uppges dock ha kommit till skada.

– Någon som har fått lite brännskador på händerna och en annan som ska ha andats in lite rök, säger Magnus Lundqvist.

Vid 02.50 hade räddningstjänsten avslutat sin insats och två personer hade förts med ambulans till sjukhus, uppger SOS-Alarm.

Region Värmland meddelade tidigt på tisdagsmorgonen att åtminstone en av de skadade vårdas på intensiven med allvarliga brännskador.

Rummet där det har brunnit har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits.

– Vi får se vad förundersökningen ger, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade polisen att den person som brännskadats är en man född 1999.

Polisen misstänker att en bristfälligt släckt cigarett orsakat branden på HVB-hemmet och det finns en misstänkt person.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.