Långt kvar till semestern

Krönikor
PUBLICERAD:
Det känns långt kvar till sommaren, men ändå är det dags att börja planera för semestern. Just nu längtar jag bara till att det ska bli vår och slippa isiga gator och snö.

Våra fyrbenta vänner där hemma gör att vi har lite svårt att ta den där solsemester på vintern som många gör så har års. Lite avis blir jag på arbetskamraterna som åker till Gran Canaria och kan njuta av värme och sol, för att inte tala om en del av våra vänner och bekanta som tillbringar vintern i Spanien. Men snart är sommaren här och vi kan åka dit solen skiner. Det skulle jag vilja göra hela sommaren, semestern är alldeles för kort.

Nu börjar vår planering, vart ska vi åka, den där resan ner till Italien, Frankrike eller England som vi har pratat om så många år. Då tar det hela semester, vill vi det?

Sverige är inte helt fel och för mig i varje fall känns det som att den årliga resan till Gotland vill jag inte skippa. Så det får nog bli Sverige och Danmark i år och till Gotland kommer du bara med färja. Man måste vara tidigt ute med att beställa färja och en campingplats, annars är det risk för att man inte får någon plats under den tid man planerar att åka dit.

Men det finns solstrålar innan dess, förhoppningsvis kommer vi att förgylla den grå vardagen med småttingar, alltså små valpar. Något veckans ledighet att se fram emot och då har även våren kommit en bit på väg, hoppas jag.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.