Värmlandstrafik drar in busshållplatser – av säkerhetsskäl

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Busslinje 200 kommer få två stopp färre att stanna på längs E45:an.
Foto: Aron Eriksson
Två hållplatser i Torsby kommer att dras in av Värmlandstrafik på grund av säkerhetsskäl.

– Efter olyckan med en skolbuss i Sunne förra veckan aktualiserade säkerhetsfrågorna även kring de nu aktuella hållplatserna i Torsby, säger Markus Bergman, trafikchef buss på Värmlandstrafik i ett pressmeddelande.

Hållplatserna som dras in är Granevikskorset och Bredvikskorset på E45:an som trafikeras av linje 200. Dessa är hållplatser där bussarna inte har en ficka att stanna på. Under vintern blir detta ännu mer problematiskt på grund av snö, halka och mörker.

– Vi jobbar på att få till riktiga hållplatser på dessa ställen som möjliggör för bussen att komma av vägen, säger Markus Bergman.

Värmlandstrafik hänvisar till Svenneby E45 som blir närmsta stoppet från de indragna hållplatserna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.