Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningarna laddade inför SM-premiären

Publicerad:
Dennis Rådström är laddad inför SM-premiären.
Dennis Rådström är laddad inför SM-premiären. Foto: Anders Blomqvist

Det finns flera värmländska hopp när årets SM-premiär i rally avgörs i Bergslagsrallyt.

Johan Kristoffersson får på allvar mäta sig med den svenska eliten och Dennis Rådström hoppas bygga upp självförtroendet inför Svenska rallyt.

Årets SM-premiär lockar ett rekordstort startfält med 108 ekipage och Bergslagsrallyt, som inte ingick i SM förra året, har därmed fördubblat sitt deltagarantal jämfört med ifjol.

Och det finns ett antal värmlänningar med i startfältet där mångas blickar kommer att riktas mot Johan Kristoffersson i vad som är starten på Volkswagen Dealerteams SM-satsning.

– Jag vet inte hur jag står mig mot SM-eliten, så resultatet är inte det viktigaste utan min egen utveckling som rallyförare, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Värmlänningen återfinns i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen för R5-bilar och har 15 motståndare, bland dem Patrik Flodin som har värmländske Göran Bergsten i högerstolen.

Flodin blev svensk mästare i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen förra året men kör nu en Skoda Fabia R5.

– Det ska bli så häftigt! Egentligen har jag åkt mest fyrhjulsdrivet genom åren så jag hoppas komma in i det snabbt, och vinterföre är det bästa jag vet, säger Flodin.

Den regerande mästaren, Martin Berglund från Gävle, har stor respekt för ovan nämnda duo.

– Flodin tror jag blir farlig och att Kristoffersson kommer blir ännu en värdemätare. Det är bara roligt att vi blir fler för det höjer farten hos oss alla, säger Berglund, som har värmlänningen Joakim Gevert som co-driver, i pressmeddelandet.

I R5-klassen återfinns även Anders Karlsson och Daniel Dahlström från Säffle i varsin Mitsubishi Mirage R5, bilarna som Säfflebördige Tomas Weng bygger.

Rådström tävlingssugen

I den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen startar JVM-tvåan Dennis Rådström med sin Ford Fiesta R2.

– Nu ska det bli kul och komma ut på en större tävling. Det pirrar mer i magen och blir annan stämning. Vi har haft en otroligt bra uppladdning med de tävlingar vi kört tidigare höger och känner oss komfortabla. Vi kommer gå in och göra allt vi kan, så får se hur långt det räcker. Men huvudsaken är att få en bra känsla inför Rally Sweden, säger han i ett pressmeddelande.

Startfältet i klassen består av 23 ekipage och till förhandsfavoriterna hör även skåningen Tom Kristensson, som satsar på JVM i år.

I den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, för andra bilar än R5, finns Storforsföraren Jimmy Olsson i anmälningslistan med sin Mitsubishi Lancer Evo IX som en av tolv bilar.

Den trimmade tvåhjulsdrivna klassen är störst med 42 deltagare. Där startar Martin Adolfsson från Säffle med ihop med Kent Larsson, Team Westom, i en Volvo 944.

Ett antal värmländska co-drivers är också anmälda, bland dem Ida Bood, MK Ratten, som lotsar fram Stefan Alenmalm, SMK Trollhättan, i trimmat tvåhjulsdrivet, Miriam Walfridsson, MK Ratten, som läser noter åt Petter Palmqvist, SMK Gävle, i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen samt Lisa Jonasson, Filipstad, som sitter i högerstolen i Kolsvaföraren Martin Jakobssons Opel Corsa i trimmat tvåhjulsdrivet.

Artikeltaggar

Dennis RådströmGöran BergstenJohan KristofferssonMiriam WalfridssonRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.