Trevligt och lite slätstruket

Skivor
PUBLICERAD:
Lätt att tycka om.
Foto: Record records

Soulpop

Júníus Meyvant

Across The Borders
(Record Records)

Det är lätt att tycka om Unnar Gísli Sigurmundssons singer-songwriter-projekt som han själv benämner Júníus Meyvant. Det är varm och soulfylld solskenspop, packad med körer, stråkar och blåsinstrument, med hans hesa, lätt spruckna Ben Howard-ton över musiken. Helt tvärtemot hans isländska ursprung om det nu är något man förknippar med karghet och enslighet.

Men den låga tröskeln till att gilla skivan är samtidigt dess svaghet. Det känns som att jag hört allt förut och det blir inte lika spännande som något mer svårflörtat. De enda låtarna jag aktivt skulle lyssna på och inte bara ha på som trevlig bakgrund under en städad tillställning är ”Lay Your Head” och ”Carry On With Me” som berör med sin fina känslosamhet.