Hypnotiskt lågmäld

Skivor
PUBLICERAD:
Jeff Ballards nya album “Fairgrounds”.
Foto: Edition records

Jazz/ambient

Jeff Ballard

Fairgrounds
(Edition Records/Border)

Ballard är en amerikansk trummis som spelat bakom jazzens största (Corea, Metheny, Mehldau) men skivbolaget är engelskt och det musikaliska slutresultatet ett måste för den som söker något uppdaterat.

Trots att han är en dynamo av sällan hört slag har Ballard anammat principen om att livet är alltför kort för trumsolon; hellre då driva sina medmusikanter framåt med en översinnlig, hypnotisk kraft.

Även om Ballard har stort utrymme dominerar han inte. Elektronik, klaviaturer, lite sång och sparsamt blås får också plats i låtar som är utmanande, vackra och världsomspännande på en och samma gång. Ballard vågar utmana, du vore dum om du inte antog den.