En värdig uppföljare

Skivor
PUBLICERAD:
Mikael Ramel har samarbetat med Klas Qvist.
Foto: Paraply records

Progg/pop

Mikael Ramel och Klas Qvist

I huvet på varann
Paraply Records/Border

I huvet på varann inleds med fågelkvitter och därefter följer tio spår som absolut klassar in som värdig uppföljning till Mikael Ramels tidigare skivor. Den här gången har Mikael Ramel gått samman med Citizen K-sångaren Klas Qvist och de har hämtat ur bandets engelska låtmaterial och översatt till svenska. Även om det är ett högst stabilt set med låtar kan jag känna att det här inte riktigt väcker samma sköna äkthetskänsla som låtarna på exempelvis Ramels 3:e skivan. Kanske hör det ihop med att texterna inte kommer från Ramel själv från början? Hursomhelst är det flera bitar som är bättre än sitt engelska original, bland dem En gång till och Som en scen ur en film.