Detta är en fullträff!

Skivor
PUBLICERAD:
Bixiga 70:s Quebra-Cabeca
Foto: Glitterbeat

Afrobrasilianskt

Bixiga 70

Quebra-Cabeca
(Glitterbeat/Border)

Bixiga 70, Sao Paulos hyllade tiomanna-band är tillbaka på den brasilianska musikscenen med sitt fjärde album, en imponerande mix av västafrikansk afrobeat och brasilianska rytmer i en funkig inramning med inslag av ethio-jazz och dub. Tempot varierar från det grandiosa introt Quebra-Cabeca över uptempo-låten Vizinha till värdiga avslutningen Portal. Slagverken och trummorna matchar suveränt den häftiga blåssektionen med saxofoner, trumpet, trombon och flöjt kompletterade med gitarrer, bas och keyboards. Bixiga 70 har spelat med namn som Ghanas highlifestjärna Pat Thomas, nigerianske saxofonlegenden Orlando Julius och den brasilianske ikonen, den nu över 80-årige pianisten Joao Donato. En veritabel afrobrasiliansk fullträff.