Kristoffersson växlar om - satsar på racing

Publicerad:
Johan Kristoffersson, hans kartläsare Stig Rune Skjaermoen och Oliver Solberg samlade på tisdagens presskonferens i Stockholm. Foto: Helena Karlsson

Volkswagen presenterade på tisdagen flera nyheter i sin satsning framåt. Johan Kristoffersson kommer att köra i racingserien WTCR och mellan tävlingarna kommer han att köra så mycket rally som möjligt.

− En rolig utmaning. Alla konkurrenter är nya för mig, liksom alla banor utom två, Nürburgring och Hungaroring. Målet är att försöka hålla mig undan problem och att ta delsegrar, säger Kristoffersson i ett pressutskick.

WTCR kickar igång i början av april i Marrakech och avslutas i Malaysia i slutet av året. Kristoffersson kommer att ingå i Sébastien Loebs racingteam.

Att växla från rallycross till racing, vars banor Kristoffersson inte har kört på sedan 2013, känner han sig inte orolig över.

– Jag känner mig trygg med teamet. De deltog ifjol och har stor erfarenhet. Dessutom har jag min ingenjör, Richard Browne, kvar från förra säsongen i rallycross, säger han vidare.

Johan Kristoffersson berättade om sin WTCR-satsning.
Johan Kristoffersson berättade om sin WTCR-satsning. Foto: Helena Karlsson

Under presskonferensen i Stockholm presenteras också de övriga Volkswagen Dealerteam Bauhaus-förarna Ole Christian Veiby och Oliver Solbergs planer.

Ole Christian Veiby kommer att köra en likadan bil som Kristoffersson och i väntan på att bilen ska bli klar kommer han att ratta en inhyrd bil från Raimund Baumschlagers team BRR när han inleder VM-säsongen i Monte Carlo.

− Ole Christian har en ambition att fajtas om VM-titeln i WRC2 2019 och vi vill naturligtvis stötta honom. Efter de två första deltävlingarna kommer han att ta ställning till om det finns andra alternativ eller om han ska fortsätta hos oss hela säsongen, kommenterar stallchefen Tommy Kristoffersson i pressmeddelandet.

Oliver Solberg, som fått en flygande start i Lettlands rally, lovordas av sin stallchef.

− En av världens mest lovande juniorer. Dessutom har vi ju gemensamma band sedan tidigare genom PSRX och Volkswagen-familjen, påpekar Tommy Kristoffersson.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare