Heja Fritidsbanken!

Ledare
PUBLICERAD:
Skidskytten Hanna Öberg vann Jerringpriset och fick samtidigt ta emot bragdguldet på Idrottsgalan. Välförtjänt vinnare efter ett fantastiskt svenskt idrottsår.

Lite i skymundan fick Fritidsbanken det första Fair Play-priset. Det är också en mycket välförtjänt vinnare. Fair Play-priset ska gå till den del av idrotten där deltagandet, utövandet och gemenskapen är större än själva prestationen.

Fritidsbanken är just det. Det började som en idé i projektet Öppnare Värmland och den första Fritidsbanken öppnade i Deje 2013. Nu finns verksamheten på 86 platser i landet och växer stadigt.

Idén är enastående bra. Sport- och friluftsutrustning som står och skräpar i garage och garderober samlas in och lånas ut gratis i 14 dagar till den som behöver. Fritidsbanken ger många chansen att prova på att röra sig utan att behöva lägga ut pengar på att köpa. Det är bra för folkhälsan och den som inte har råd. Heja Fritidsbanken!

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.